Dag 2

Publicerad 2016-12-08 14:15:02 i Kina - Shanghai & Xi'an,

Hej kära vänner
Idag skulle vi egentligen pluggat eftersom vi om 11 dagar har slutfört alla våra tentor. Meeeen, när vi vaknade imorse kände vi oss endast trötta och eländiga så att plugga var det inte ens tal om. Vi har istället spenderat dagen i Mongkok och sprungit ärenden efter saker vi ville köpa innan avfärd. Vi har faktiskt lyckats pricka av i princip allt! Men nu till det ni säkert väntar på; dag 2!
Efter frukost åkte vi ut på 'landet' som Fiona kallade det. För oss är bilfärden lika kul som själva målet, att sitta och kolla ut genom bilrutan på landskapet och byarna man kör förbi. Lyckan för oss denna resa är ju att vi kunnat fråga stackars Fiona om exakt allt, mycket som vi missat annars liksom. Hur som, målet var en traditionell by precis som föregående kväll. Så ni kan ju tänka er, det blev en del mat här med. Varför frångå ett vinnande koncept liksom? Det var urmysigt att traska runt där och det var faktiskt riktigt varmt och skönt i solen. Denna enorma uppbyggda anläggning innehöll i princip allt. Det var som sagt mat, souvenirshoppar, tempel, hotel, konst och uppvisningar. Sen körde vi tillbaka till Xianyang igen, traskade runt längs sjön innan Fionas mamma hyrde oss en trampbåt. Kan väl säga såhär att Fiona blir snabbt trött, mamma F's kompis somnade, F's mamma trampade ett varv i minuten och våra ben var på tok förlånga för en kinesisk trampbåt, men det var najs ändå! På kvällen gick käkade vi Fionas favoritnudlar som snabbt blev en av våra favoriter också.  
 
Här mals det chili
Köpte hemmagjord yoghurt. Kan ha varit den bästa vi nånsin smakat, tyvärr tappade Fiona burken i marken senare. Den rullade liksom längs med hela hennes arm och sen sa det kras, det var en syn hahah! 
 
 
 
Kolla mannens pipa!
 
Detta är alltså nudlar som hänger på tork, coolt. Märk väl tjejen som tar en selfie med dom
 
Mannen gör Sticky rice!
Xianyang
 
 
 
Hemma hos Fiona

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-12-08 18:22:33

Verkligen fina bilder-ni verkar haft det hur bra som- lyx med privatchaufför och mycket god mat. Snacka om long noodles..
Hoppas studiehumöret återvänder imorrn- lycka till- snart kommer vi!!

Postat av: Kerstin Forsell

Publicerad 2016-12-08 18:42:03

Grattis till en trevlig resa. Har ni ätit upp er nu ,så ni blivit lika runda och goa som lilla kinesflickan och katten
Kram Farmor

Postat av: Karin

Publicerad 2016-12-08 21:01:22

Ni verkar verkligen till att ha haft en riktigt bra semester. Upp passade, sett mycket och massa god mat.
Fina bilder som vanligt och rolig läsning!
Kramar i massor till er båda :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela