Orientation

Publicerad 2015-02-24 01:23:07 i Nya Zeeland,

Hola,
Precis som i torsdags när vi hade international orientation är vi nu hemma om på matpaus. De där jäkla gratisluncherna de skryter om innebär oftast inte mer än en halv korv i ett toastbröd och så får man äcklig senap och ketchup till. Dessutom är kön alltid längre än längst. I vilket fall som helst, vår dag började vid 7.30 då alarmet ringde. Vi gjorde oss klara. Men ingen annan kom upp? Så det slutade med att vi fick väcka killarna så att de skulle komma i tid. Kl 09 började vi med en liten rundvandring på campus. Ganska värdelös för oss då vi redan har gjort det själva och infon var nästintill obefintlig. Därefter hängde vi 10 min vid vars en dator på tech central och fick lära oss lite om skolans databaser. Gick sedan och kollade i olika montrar och fick popcorn av dem på biblioteket, tackaaar, innan vi var på en föreläsning om vad som väntar oss och hur vi kan få hjälp med studierna. Sprang sen direkt in på nästa föreläsning som handlade om pengar och hur man finansierar sina studier. Den var HELT kiss kass värdelös för oss, de glömde den där detaljen att vi som internationella studenter inte hade någon nytta alls av den. I eftermiddag väntar en typ introduktion till Hospitality-programmet och en föreläsning om hur vi ska plugga smartare.   
 
Måste säga att än så länge känns det naturligt att alla föreläsningarna är på engelska och vi har inga större svårigheter att hänga med. Vi är förvånade över hur många som tar med sig sina mammor hit. Det har varit jättemånga här under inflyttningshelgerna och idag har vi stött på hur många som helst som gått runt med sina morsor? 
Såhär såg det ut imorse när alla samlades för att hälsas välkomna. Det står folk på tre olika våningar och lyssnar. Kan dessutom tillägga att hälften av alla nya studenter hade orientation igår och hälften idag. Mycket folk med andra ord.
Föreläsning på g
Dagens program

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2015-02-24 06:06:00

Nåt strul m bilderna? Är ändå kul med lite action även om det inte gav såå mycket m orientation.
Hemma har vi snålblåst o regn o håller oss inomhus. Brrrr

Postat av: Jeanette

Publicerad 2015-02-24 06:08:05

Nä nu kom bilderna - lite tyngre än vanligt..

Postat av: Karin

Publicerad 2015-02-24 09:50:25

Tror inte ni behöver era morsor, ni fixar det alldeles utmärkt utan oss.
Ni är ju lite morsor till killarna, ser till så att de kommer upp i tid....
Massor av kramar till er :)

Postat av: kenth

Publicerad 2015-02-24 16:36:02

GULD GULD GULD.

HA DE

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela