Försvunna väskor och obefintliga papperskorgar

Publicerad 2015-02-10 08:24:14 i Tokyo,

Tjena!
Vi roade oss rätt bra på flygplatsen igår. Tiden gick fort trots att vi spendade närmare 8h där. Det blev dock desto svettigare när vi skulle boarda planet. När de skulle "blippa" in oss i sina maskiner pep de ilsket till och blinkade rött - vi fanns inte med i systemet. Så efter att de ringt och haft sig i en kvart fick vi till slut nya boardingpass och fick halvspringa på planet. Det fanns dock ett problem till. Våra väskor hade ju också fallit ur systemet och vi fick därför order om att uppsöka Cathays personal när vi kom fram till Tokyo för väskorna kom troligtvis inte med samma plan som vi. Väl framme i Tokyo hann vi knappt ens av flyget innan vi såg en kvinna hålla en lapp med våra namn på. Våra väskor fanns fortfarande i Hong Kong men de skulle försöka få med dem på nästa flyg men kunde inte riktigt säga när det skulle bli. Lite pappersarbete senare lämnade vi flygplatsen med endast våra handbagage. Det var rätt smidigt ändå kom vi på i efterhand då vi slapp kånka på de stora väskorna på tåget in mot city.
 
Efter en timme på tåg och lite irrande och frågande var vi väldigt nära hotellet men ändå inte på rätt gata så vi frågade en liten söt tant som inte kunde engelska och sen stod vi ett tag inne i en typ av medicinaffär och de printade kartor och grejer till oss plus att de då följde oss halvvägs ändå haha.
Men vi fick absolut inte checka in förrän tidigast kl 14 så vi hade drygt 4h att slå ihjäl. Vi bestämde oss rätt fort för att vi behövde mat, så det fixade vi (lunch kl 10 alltså..). Sen var det så himla härligt vårväder med strålande solsken så vi intog Starbucks uteservering ett tag. Då fick vi ett glädjande samtal från flygplatsen, våra väskor var på väg och ska anlända till hotellet vid 20-tiden ikväll! När vi senare började småfrysa bestämde vi oss för att ta en promenad i området och hittade bl.a. en otroligt fin park. Men vad vi inte hittade var papperskorgar... vi gick och bar på våra tomma frappeglas från Starbucks hur länge som helst utan att hitta en papperskorg? Jättemärkligt är det för vårt intryck av Tokyo är att det är VÄLDIGT rent, inte ens ett löv ligger det på trottoarerna.
 
Dagens lunch blev ju sådär men det var det enda vi hittade som var öppet och nära oss just då.
Typ här bor vi. Nästan.
Satt och guttade oss i vårsolen 
liten söt bokaffär
Strandkit eller pulka? svårt val!
 
Här är vi vid Imperial gardens : )
 
kids på skolutflykt
Fick tips om att åka upp och kolla på utsikten på 25:e våningen. Så Fint! Man kunde stå där uppe länge länge och bara titta.   
 
 
Vi var inne i supermarketen och köpte på oss lite allt möjligt
 
Ja vi har ju hunnit med en del idag redan och mer väntar det. Nu har vi precis tagit oss en välbehövlig dusch på rummet och så fort vi känner att fötterna har vilat sig lite ska vi ut igen.

Kommentarer

Postat av: Siv

Publicerad 2015-02-10 08:50:11

Väldigt vad mycket bilder Ni hunnit ta.
Jättekul att se. Jag glömde fråga om
strumporna höll svullnaden borta. Hoppas
Ni får Era väskor.
KRAM MORMOR





Svar: Jodå strumporna funkade bra! :)
Hanna Fanny Larsell

Postat av: Marie

Publicerad 2015-02-10 09:53:24

Härligt att ni är framme! Tur i oturen igen! Trevligt med blogg igen, man ser framemot varje inlägg! Kram

Postat av: Jeanette

Publicerad 2015-02-10 10:44:11

Härliga bilder som vanligt. Kul att se och härligt att ni kommit fram och dessutom får väska levererad.
Ser framemot att tjöta lite på skypen så småningom/Kram

Postat av: ɑ n n i k ɑ

Publicerad 2015-02-10 12:14:23

Gott

Postat av: Karin

Publicerad 2015-02-10 15:38:45

Blir alltid lika glad när ni kommit fram till ert resmål. Lite strul, men det blev ju bra till slut och ni slapp bära väskorna.
Helt underbara bilder. Förstår att ni tar vara på all tid ni kan för att se och uppleva så mycket som möjligt.
Ha det bra töser!
Massor av kramar till er båda:)

Postat av: Louise

Publicerad 2015-02-11 01:28:32

Skönt att slippa vänta så länge på bagaget. Det är ett litet under att de kommer fram med alla byten och förseningar som händer. Ha det så härligt. Kramar från oss alla i US.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela