Att åka fel utan kontanter

Publicerad 2015-02-17 07:18:00 i Nya Zeeland,

Hej på er!
Vi hade skrivit ett långt inlägg på Fannys dator men trots att hon fick sitt internetuttag fixat imorse krånglar det igen... Men vi hade i runda slängar skrivit såhär:
 
Idag har vi gjort allt det som vi egentligen sa att vi skulle göra igår. Vi har varit på Student centre (vi var där igår också faktiskt) och vi har fixat simkort. Anledningen till att det inte hände igår var för att vi hamnade i Albert park med Fredde hela eftermiddagen. Chillade på gräset med en frappe från macca's och snackade om allt möjligt. Men tillbaka till idag. Vi har nu registrerat våra visum och försäkringar i AUTs databas och som sagt skaffat Nya Zeeländska simkort (och såklart även nya telefonnummer då). 
Efter lunch tänkte vi åka till ett ställe men hamnade på ett HELT annat. Rent åt helvete fel, mitt ute i ingenstans. Vi visste icke hur vi skulle ta oss hem och till råga på det hade vi noll kontanter. Hittade i alla fall till slut en ATM och senare även en busstation och vi kom efter ett bra tag hem igen. Väl hemma bestämde vi oss för att tvätta. Men då vi inte orkade gå och köpa tvättmedel frågade vi Fredde och Jerry om vi kunde få låna lite av dem. 5 minuter senare kommer Jerry tillbaka, då har han varit och handlat, inte en, utan två paket tvättmedel OCH vars en glass till oss! Vi har haft en sån himla tur med våra roomies. SÅ SNÄLLA! Den enda som vi inte direkt har kontakt med är herr norrman som mest kommer in och käkar mackor då och då.
Här är Hanna i en av skolans bygnader. SKITSTORT område. Hela vägen från city och upp till oss är bara universitetsbyggnader. Kan tillägga att staden har fruktansvärt många backar. Vi vaknar upp med träningsvärk i vaderna varje dag haha...
Aucklands hamn. Dessa bilder togs första kvällen, otroligt fint!
 
Det är ju tur att man kan ha kul medan man väntar på tvätten. 

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2015-02-17 08:32:44

Ser otroligt fint ut- dessutom snoffsiga tvätt maskiner -
Ni verkar ha lite oflyt med att åka runt utan cash? Men alla vägar bär till Rom har jag hört...
Så trevligt med gentlemän på korridoren!

Postat av: Karin

Publicerad 2015-02-17 09:31:58

Auckland verkar ju till att ha allt... Väldigt vackert och så slipper ni ju träna när det är så backigt!
Så roligt att ni fått så trevliga grannar!
Kram på er :)

Postat av: Tyra

Publicerad 2015-02-17 16:19:54

Hej moster!
Jag saknar dig...
Det var kul på bowlingen idag! Jag vann nästan!
🎀💍💎💋🎉🎈😊❤️💗🎄👗👠✈️

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela