En massa grönt

Publicerad 2014-01-04 18:14:48 i Indien,

 Hajjj på er!
Nu ligger vi i sängen i Alleppey och är dödströtta och jättemätta. Båtfärden idag har varit väldigt vacker och intressant men också väldigt lång. Paus för lunch och te annars har det tuffat på sakta men säkert. När vi gick av för tepaus köpte vi det enda som fanns i matväg. Det såg exakt ut som gula tuggben för hundar. Och guess what.. det smakade så också. Inte för att vi smakat på riktiga tuggben men det känns som det räcker med att gå in i djuraffären hemma för att kunna jämföra. Men det var i alla fall skönt att sträcka på benen. När vi äntligen kom fram till Alleppey var vi lite frusna, trötta och i behov av riktig mat. Blev såklart attackerade av män som ville att vi skulle komma och bo innan vi ens kommit av båten. Blev smått irriterade, tog en minut för andning och hängde med en indisk grabb för att han var trevlig och hade bra tålamod. Hade gått halvvägs när hans kompis kom på moppe och sa att det redan var fullt. Det är luuuugnt sa han, jag vet ett annat ställe! Jahapp inte mycket att välja på. Gick in bland buskar och hus och han gick lite vilse. Han kläckte fnittrande ur sig:" ja jag rökte på lite innan så det är därför jag går fel. " Vart hamnar vi nu tänkte vi... Men det blev riktigt bra! Fick sista rummet för en billig peng, fritt wifi och sedan det bästa av allt:  " kom vid 9 så lagar mamma mat åt er" halleluljah moment! Kastade in väskorna, upptäckte att de andra två paren som bor här är ytterst trevliga och åt sedan på tok för mycket av mamsens mat. Det finns endast tre rum med ett gemensamt kök och vardagsrum. Vad man än vill ha så får man det - öl, frukt, mat, te och kaffe och ja.. vi kunde inte hittat bättre. Är ni någongång i Alleppey i framtiden så bo på Alleppey 3 palms guesthouse och känn er som hemma!
 En skadad Hanna! Hon stoppade in armen i takfläkten, INTE att rekommendera kan jag si. Inte lätt med bara en arm och två ryggor vars.
 Fina pippisar som inte är lätta att fånga på bild. Fast kingfishern är värre, den går inte att fånga alls.
 
 
 
 Tvättning pågår
 
På båten. Suttit så här större delen av dagen. Snacka om träsmak i arslet
Husbåt!
 
Del två av bilderna får ni till morgonkaffet

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2014-01-04 18:53:02

Vilka äventyr ni är ute på,fast det verkar ju som det löste sig till det bästa denna gången med bra logi och god mat.
Stackars Hanna och vänstran också, får hoppas att du snart blir bra i handen.
Jättefina bilder ser framemot del två i morgon.
Var rädda om er!
Kram på er :)

Postat av: Marie o tyra

Publicerad 2014-01-05 10:17:12

Du får ta det lugnt med armen hälsar Tyra! Och så ska jag rita nu säger hon...
Blir nog en moster Hanna med linda, Tyras favorit doktorssak! Kram po

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela