Laos good and bad

Publicerad 2014-02-01 06:22:00 i Laos,

Först och främst; vilket fint land! Rent, snyggt och otroligt vacker natur. Synd att vi bara hade två veckor och att det är enorma avstånd mellan ställena man vill se. Vientiane är, i jämförelse med andra, en liten huvudstad som man kan se på två dagar. Luang prabang är fint och har ganska mycket äldre turister och Vang Vieng är mer för den yngre delen så att säga. Vang Vieng var självklart också fint men föll oss inte riktigt i smaken. Lite för turistigt och typ sunkigt. 
 
Något som överraskade oss var maten. Vi hade väl inte direkt förväntat oss något utöver det vanliga men det var riktigt gott! Lite dyrt mot vad vi är vana vid men eftersom vi var där så kort tid spelade det ingen större roll. Priset på öl var dock fantastiskt. Det kostade lika mycket som läsk så valet blev ju enkelt. Faktum är att allt är ganska enkelt i Laos. Det är lätt att ta sig runt, lätt att orientera sig och lätt att göra utflykter. Det enda lillalilla minuset kan vara befolkningen. Om man ska klaga på något. De har en äh-va-fan-vem-bryr-sig-inställning till det mesta. Kan uppfattas som lite nonchalanta ibland. Å andra sidan tyckte vi att det var rätt skönt att de inte var så påstridiga. Så om ni någon gång har vägarna förbi Laos så tveka inte på att åka dit! 
Vientiane
Maud
Detta kan, för övrigt, vara den finaste bilden vi har tagit!
Göttigt streetfood 
Fantisen och våra fötter

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2014-02-01 08:09:42

Mycket trevligt att läsa era sammanfattningar efter varje ställe ni varit på.
Undrar om inte bilden på elefanten med era fötter är snäppet bättre...
Kramisar :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela