Kirtipur

Publicerad 2013-11-24 17:33:35 i Nepal,

Tog den lille lokalbussen till Kirtipur (historiskt ställe) efter att vi mött upp Rajan. Såklart så skulle vi gå mycket uppför, vad annars liksom? Checkade läget med buddha och hans mamma på vägen. Fick fågelskit i huvet för andra dagen i rad i det nytvättade håret. Vi gick i t-shirt och kände oss lite som svittmongon och Rajan hade täckjacka på sig. Gick runt lite i byn och kollade på den fantastiska utsikten som hade varit ännu mer fantastiskt om det inte varit skyar och moln. Efter ett tag på toppen åt vi lunch och Rajan åt inte dal baht idag vilket är... chockerande. Satt ett tag och snackade skit. Han har så himla roliga kommentarer ibland.. som t.ex: "Nepal är ju ganska så fattigt. Men egentligen är det bara staten som är fattig. Människorna klarar sig alltid trots att det är lite kris ibland. Det är inte alls som i afrika där folk inte har någon mat ALLS." Efter maten fick vi en drös anis blandat med något annat och Hanna tyckte att det smakade skit och försökte förklara att sånt där skit ger vi till fåglarna i Sverige.
Fick även se hans lilla studentrum och där fick vi en kopp te innan det var dags att gå genom risfälten till bussen igen. Tillbaka i Thamel blev vi tvingade till att skriva i boken om vad vi har tyckt om trekkingen. Sedan kom managern in och sa: oj , ni ser ju fräscha ut! Hmm.. tack eller? Det roliga är att Rajan 2 min efteråt säger: nu måste ni gå hem och fräscha upp er innan kvällen. Jahapp.
Nu ikväll har vi käkat dal baht såklart men R sa att det var en speciellt fin dal baht. Visserligen lite mer tillbehör och så men det smakar same same för oss ljushuven. Till efterrätt däremot fick vi yoghurt med nötter i. Vi dog lite inombords båda två och saknaden av den svenska frullen växte med flera kilometer.
 
Alltså denna bild... kolla som vi står!? I vilket fall som helst så tvingar Rajan oss att ta bild på allt möjligt skit. Mest för att han äääälskar vår kamera. Han har fotat så mycket att batteriet tagit slut. Och då bör det tilläggas att batteriet på kameran är fruktansvärt bra, vi har laddat den 2 gånger sen vi lämnade Sverige.
Här har R precis lagt en peng på lille Buddhas fötter för att det skulle ge tur. Gubben var däremot snabb på att ta upp pengen och lägga den i bröstfickan som ni ser. Veckopeng?
 
Denna bild får avsluta inlägget då blogg.ses servrar inte tillåter oss att ladda upp fler bilder. Sällan blogg.se ligger nere... Fruktansvärt irriterande. Ni får helt enkelt nöja er med dessa bilder och snällt vänta på resten till imorgon.

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2013-11-24 18:17:07

Ni verkar ju till att haft en bra dag med er vän Rajan. På första bilden ni har lagt in ser det ut till att vara ett hus-torn av choklad och en bakelse av rosa marsipan! Vi är så nöjda så med de bilder vi fått idag.
Kram på er :)

Postat av: Jeanette

Publicerad 2013-11-24 19:20:04

Ha ha - där stal Karin mitt inlägg- tänkte också att den bilden så ut som små godistårtor. :)
Tänk va kul att ha en egen guide- blir ju mycket mer speciellt då. Hoppas ni kan hålla kontakten .
Tack för fin blogg o fina bilder - alltid ett nöje- kramar till er!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela