Vår tid i Malaysia

Publicerad 2013-03-23 18:46:27 i Malaysia,

Vi har totalt glömt bort (eller bara inte pallat?) skriva om hur vi upplevde Malaysia. So here we go!
 
Först och främst kan vi ju säga att maten var en stor besvikelse. Efter att ha läst så himla mycket om att det malaysiska köket skulle vara helt fantastiskt hade vi enorma förväntningar. Men vi blev inte imponerade. Snarare tvärt om. Maten var smaklös och tråkig. Även fast det fanns några guldkorn som t.ex. deras burgare och pattaya fried rice (stekt ris med omelettgrej över). Fick lätt bäst mat i Salang. Det enda som är på plussidan på matavdelningen är att det är billigt att äta. Väldigt billigt. 
 
Kuala Lumpur var en stad som alla andra typ. Man behöver verkligen inte många dagar där och det finns inte direkt några sevärdheter förutom Petronas twin towers och de är ju ganska svåra att missa om man går inne i stan. Shoppingen var faktiskt bra, deras köpcentrum är fina och ligger samlade i en klump i mitten. Ganska rörig stad tyckte vi. Dock ganska lätt att ta sig runt med monorail och tåg. När vi nu har varit på KL airport 6 gånger känns det som vi kan den flygplatsen rätt så väl. Deras WIFI är ju bra i alla fall. 
 
Att vi valde att ta en tur över till Borneo är vi grymt nöjda med. Även fast vi skulle ha planerat det lite bättre om vi bestämde oss för att åka nu. Det blev lite väl mycket dötid i Sandakan och städerna på Borneo är inte direkt något att hurra för. Man stannar bara på ett ställe för att göra en utflykt och alla gör samma saker. Sandakan för att åka och titta på orangutanger/åka ut i djungeln, Kinabalu park för att bestiga berget, KK för att den största flygplatsen ligger där och Semporna för att dyka. Semporna kom vi ju dock inte till för där fanns terrorister från Filippinerna. Var folk som åkte dit ändå och hamnade säkerligen inte i trubbel men vi valde att åka till Tioman island istället. Mest för att vi ändå inte har dykcert som krävdes för att dyka vid det finaste stället. Tioman island var en fin liten ö. Dock spenderade vi lite för många dagar på ett och samma ställe + att sandflugorna förstörde en hel del. Men vi bodde billigt. Så billigt att vi inte hade något handfat? Plus att det var rätt skönt att duscha i varmvatten när vi kom till Singapore.
 
Innan vi åkte till Malaysia fick vi höra från ganska många att lokaltrafiken skulle vara katastrofal. Det stämde inte. Vi tyckte den var hur smidig som helst. Det var väldigt lätt att ta sig runt även om det tog lång tid ibland. Malayerna är väldigt snälla och hjälpsamma, precis som balineserna. Och det är ju alltid trevligt att mötas av leende människor vart man än går. Så ja, vi älskar Malaysia. Och Singapore, men det orkar vi inte skriva om nu :)
   

Kommentarer

Postat av: Marie

Publicerad 2013-03-24 09:12:41

Härligt att läsa era skildringar - kan tänka mig Malaysia efter vad ni skriver! Ha det gott -kram på er!

Postat av: Karin

Publicerad 2013-03-24 14:10:20

Ännu en kul odch trevlig reseskildring att läsa.
Kram på er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela