Orchard road, Marina bay, mat och shopping

Publicerad 2013-03-20 15:33:01 i Singapore,

Ojojoj, vi har gått så mycket så benen blöder! Nej, det där var lite överdrivet. Men det är sant att benen blöder i alla fall. De där satans betten alltså, det rinner både det ena och det andra ur dem och våra ben ser fruktansvärt äckliga ut. Nog om det.
 
Vi har gått konstant från klockan tio till klockan nio ikväll. Har endast pausat för lunch, fika och kvällsmat. Började på den stora shoppinggatan Orchard Road, förstod oss inte riktigt på systemet men efter lite eftertanke så tändes lampan. Man går typ i underjorden från ett shoppingcenter till ett annat och det är hissar, rulltrappor och människor överallt. Sen gick vi ju såklart ut om och värmde oss mellan varven för AC:n gör alltid så att vi fryser ihjäl. Vid 17-tiden tog vi tunnelbanan till Marina Bay, traskade lite i ett annat shoppingcenter och sedan längs med floden i solnedgången och in till city. Där var riktigt fint!
Orchard Road
 
En liten båttur i kanalen inne på shoppingcentret kanske lockar när man är trött i benen?
Världens minsta karta tror jag
Det ser ut som om vi har handlat hela sortimentet på cotton on. Fick världens största påsar.
Så jädra cool byggnad. Jag har dessutom en teori om hur arkitekten tänkte när hen ritade; Han tog inspiration från bibeln. Den där långa båtliknande saken är Noaks ark och de tre pelarna berget han hamnade på. Makes sense right? Poolen är där uppe förresten. Där vid palmerna på toppen. Hade varit helt okej om någon hade byggt en sån i min trädgård. 
Lejonet spyr vatten, fattar ni det roliga med det?
Kvällens middag; stekt ris och kycklingdumplings!
 
Tanken var att vi skulle sätta oss i massagestolen utanför rummet ikväll. Men tanten som har suttit i den i 2h nu har nog somnat och nu målar Hanna naglarna helt plötsligt. Det finns så mycket grejer här som man får. Ytterst trevligt!

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2013-03-20 16:02:31

Härliga härliga bilder. Förstår att ni trivs här.
Allt ser urläckert ut. Måste se till att resa via S nästa gång..¨
Sköt om er läskiga bett -
Kramar från oss i snöstormen...

Postat av: Karin

Publicerad 2013-03-20 17:17:06

Verkar som ni haft ännu en härlig dag i en härlig stad.
Helt underbara bilder, ser ut som Hanna gillar maten.
Fortsätt njut och ha det bra!
Kram på er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela