Ett stycke historia

Publicerad 2013-01-08 11:12:56 i Australien,

Ja värmerekord blev det idag. Fy helvete. Klockan är nu 21 och det är fortfarande runt 35 grader ute... Vi kommer ju inte sova många timmar i natt känns det som. Det har varit temperaturer upp mot 45 grader och på vissa ställen ökade det med 15 grader på en timme. Detta har varit en av de varmaste dagarna någonsin i Australien, vi är med och skriver historia. Det brinner på ungefär 130 ställen bara här i New South Wales och flera vägar är avstängda. Vet inte var vi hamnar imorgon. Känns som om vi kan hamna var som helst. Mygginvation är det också, som om vi behöver fler liksom. Har ju bara drygt 30 vars. 
 
För att undkomma hettan idag tog vi oss först till ett köpcentrum i Wollongong. Käkade billig glass på Donken och gick sen en runda bland affärerna. Bestämde oss ganska snabbt för att kolla om det fanns någon bio i närheten och det fanns det såklart. Så vi såg The Hobbit, vääääldigt bra! När vi kom ut från bion kl 18 möttes vi av en vägg av värme. Det bara slår emot en. Helt fruktansvärt. Det går knappt att andas.
 
Nog om denna hemska dag. Bilder får ni imorgon. Vi orkar inte mer nu. Over and out.
 

Kommentarer

Postat av: kenth

Publicerad 2013-01-08 12:56:17

Fy fan va varmt!!Håll er borta från bränderna,vi är trots allt lite oroliga,men det blev lugnare sen vi fick sms.Vi har också varmt=7 grader,det hade kanske ni önskat.



HA DE

Postat av: Karin

Publicerad 2013-01-08 17:19:44

Hoppas verkligen att ni inte får så varmt imorgon, att det värsta är över nu. Tack än en gång för sms:en de är guld värda!
Svalkande kramar till er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela