Canberra

Publicerad 2013-01-10 12:20:26 i Australien,

Tjenare! Idag har vi, alldeles själva, insett att Canberra är den fattigaste huvudstaden i världen. Inte för att vi har besökt alla huvudstäder men den suger. Vi besökte först National Museum of Australia i typ 2 h. Där dansade vi med abbosar på tv och lärde oss om lite allt möjligt om Aussieland. Dock var det precis som War memorial åt helvete för stort och då tröttnar vi grymt fort. Om man nu kan kalla 2 h för fort. Sen körde vi till Capital Hill där parlamentshuset ligger. Vi var där i exakt 10 min sen rusade vi ut. FY FAN VAD TRÅKIGT! Det enda som var kul där var när vi hade tävling uppe på taket om vem som kunde hålla handen på det asvarma räcket längst. Magen kände att den ville ha glass som belöning efter dessa vuxenpoängen vi tjänat in dessa dagarna. Så vi försökte hitta city center, vilket vi till slut gjorde. Och inte ens det var kul, trots glassen. 
 
Läste om andra skogsbränder här. Idag har vi inte märkt någonting av dem, men lär nog göra det imorgon när vi ska köra till Melbourne. I 40 graders värme. 
Blev fastkedjad ett litet tag. Blev riktigt ledsen 
Utsikt över stan från taket på parlamentshuset 
Ser fantastiskt ut va? Canberra city 
Låt mig få presentera : PASTA! Hunden alltså. Som vi döpt till Pasta. Den lille stackaren har någon bara övergett verkar det som här mitt ute i ingenstans.. Sjukt. En tant ringde innan till nån myndighet så vi får väl se vad som händer. Hon ligger under vår bil och skäller nu och vaktar oss. 
 

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2013-01-10 14:19:50

Oh så söt vovve- ser ungefär ut som sofie (hunden) - eller hur?

Önskar er en säker tripp till Melbourne! Tror säkert att det blir en mycket roligare stad.
Kram!

Postat av: Karin

Publicerad 2013-01-10 14:52:12

Canberra city ser stort o pampigt ut.
Pasta är ju riktigt söt, verkar till att gilla Hanna, ser verkligen ömsesidigt ut...
Kör försiktigt i värmen i morgon!
Kram på er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela