About Australia

Publicerad 2013-02-18 09:47:00 i Australien,

Vi tänkte att vi skulle ge er en liten inblick i hur vi tycker och tänker om Australien nu när vi efter 5 månader som aussies ska lämna landet. Det känns ärligt talat lite sorgligt. Vi gillar Australien väldigt mycket båda två och kan lätt tänka oss att bo antingen i här i Melbourne eller i Sydney. En blandning av dessa två städer hade varit perfekt, då Melbourne är en mysig stad med awesome shopping och restauranger medan Sydney saknar mysighetsfaktorn men har utseendet med sig med den fina och stora hamnen. Landet i övrigt har väldigt mycket att erbjuda, dock drygt att det är så stora avstånd mellan allt. Frazer Island och Whitsundays är något som vi aldrig kommer glömma. Underbara platser väl värda pengarna. Andra nämnvärda platser är Daintree i norra delen av landet och Great Ocean Road här nere vid Melbourne. Det vi inte kommer sakna är alla skithålor (bl.a. Canberra som var en fruktansvärt tråkig stad) som finns i det här landet. Alla med minst 3 Macca's vars.
 
Vi är grymt glada över att vi lyckades köpa Mange. Med hans hjälp har vi sparat mycket tid och pengar. Så klart finns det ju nackdelar med detta också. T.ex. campinglivet i allmänhet, komposttoaletterna på gratiscampingarna och saknaden av att prata/umgås med andra backpackers. Det blir aldrig samma stämning som på ett hostel. Plus att alla så kallade highways är ett skämt. Vägarna här är inte som i Sverige om man säger så. Road work var 500:e meter och slingriga, branta bergsvägar lite här och där.
 
Priserna i mataffärerna är väl ungefär som hemma. Dock är grönsaker och frukt svindyrt trots att allt är odlat här. Godis med för den delen. Dessutom är de dåliga på godis, finns inget så där riktigt bra.  Öl är ännu en grej som de inte riktigt har fått kläm på enligt oss. Smakar ingenting! Bra vin finns det ju såklart. Dock brukar ju vi och alla andra fattiga backpackers köpa Goon. Vilket är typ det enda de har på box. 5 liter för $12 vilket blir 85 SEK. Då kan ni tänka er att det smakar därefter... Tips är att inte ens prova det röda. Det vita är ändå drickbart om man kyler det ordentligt och låtsas att det är flädersaft. De flesta blandar dock ut det.En annan grej som inte går av för hackor är Vegemite. Som är jästextrakt och de älskar att ha det på mackan här, det är fruktansvärt. Smaken går inte ens att beskriva. 
 
Är väldigt nöjda och vill lätt tillbaka men känner som sagt att det är dags för något nytt för vår del. 
Lördagskvällens burgare
 
   

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2013-02-18 11:32:31

Helt förvirrad blev jag - va är de tillbaks i Aussieland?? Tänk vad cyberspace kan åstadkomma. Förmodar att inlägget hängt i luften ett tag..
Kul att läsa och titta iaf.
Kram på er!

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-02-18 13:44:16

Hej flickor

Tack för intressant resume av era intryck av vad ni upplevt i Australien och nu nya äventyr ?!!!

Take care och ha det så bra

Postat av: Karin

Publicerad 2013-02-18 14:20:40

Kul att läsa er sammnafattning från era upplevelser och äventyr i Australien och att ni är nöjda med er resa.
Kram på er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela