Nepal good and bad

Publicerad 2013-12-08 04:41:00 i Nepal,

Ett något försenat blogginlägg om Nepal kommer här. Trevlig läsning!

Vi kan ju börja med att säga att vi gillar Nepal. Starkt. Det var nytt, annorlunda jämfört med andra länder vi besökt och en riktig upplevelse med både positiva och mindre positiva erfarenheter. Det är ett väldigt turistvänligt land som skulle kunna passa alla. Men vi var rätt unga i gamet om man säger så. Vi är inte ett dugg missnöjda med något förutom då att vi inte har haft fru Fortuna med oss (men vi fick ju rätt mycket antibiotika :-)) och att vi fick lite väl mycket dötid pga att flygbiljettspriset skjöt i höjden medan vi var i bergen. Vi kan lätt säga att trekkingen är något av det bästa vi gjort. Någonsin. Så jäkla häftig känsla! Det var ju inte så dumt heller nu när vi flög över Chennai och såg på skärmen att vi var på 5000 m. höjd och kunde titta ut och säga, ja såhär högt upp gick vi. Trekking skulle faktiskt kunna vara vår nya hobby. Vi hade det grymt bra på alla sätt och vis och mycket av det har vi våra pågar Rajan och Deepak att tacka för. Nästan så vi saknar dem ibland! Men Deepak hade gömt en liten souvernir i Fannys ryggsäck som vi hittade i tisdags när vi skulle checka in. En citron som han plockade längs vägen en av de sista dagarna. Tur den inte möglat!

Nepal är ett väldigt billigt land att leva och bo i. Dessutom hittar man wifi överallt, något som vi väldigt gärna skulle vilja hitta i Indien med. Men det vet vi hur lätt det är... Mat är även det billigt och många rätter innehåller potatis vilket vi var mycket glada över. Kålen som också ingick i de flesta rätter var mindre rolig. Dal baht, deras nationalrätt, tänker vi nog aldrig äta fler gånger däremot. Inte för att vi tycket det var äckligt, utan för att vi blivit sjuka varje gång vi ätit det. Nu kan vi inte veta säkert att det beror på just det men man blir ju lite försiktig. Nepaleserna är på många sätt och vis ett mycket trevligt folk men de har lite grejer vi tycker de borde lägga av med. Som att slå på sina djur, framför allt sina hundar. Eller det faktum att de gör sina behov var och när de vill även om det är mitt inne i stan vid sidan av vägen. Nöden har ingen lag gäller verkligen i detta land. De är också duktiga på att loska och snora överallt. Gärna ska man harkla högt och grötigt och sedan loska. Och torka av snoret på husväggarna. Och sen vet de inte vem Zlatan är. Hallå!? Alla vet vem Zlatan är!

Trots alla avgaser och all skit i Kathmandu så är Nepal ett otroligt vackert land. Mycket tack vare bergen. Men också för alla färgglada hus och flaggorna som hänger överallt. Vi skulle gärna vilja åka hit igen och testa en annan trek.

 
 
 
 
 
 
 Grabbarna lurade i oss dessa chilliapelsiner. Inte alls skönt i våra tomma magar!

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2013-12-08 07:02:09

Så trevligt att komma upp en adventsmorgon och finna ett långt trevligt inlägg o fina bilder! Vi njuter av er story och önskar er en superbra söndag!
Uppstår lätt ett habegär när man läser...

Postat av: kenth

Publicerad 2013-12-08 07:53:36

Det är alltid lika trevligt att läsa era inlägg o fina bilder.Här himma har det blivit kallt=6 minus,idag blir det julskyltning i stan,med ny julgran utan ett enda barr!!!.


HA DE

Postat av: Karin

Publicerad 2013-12-08 16:12:59

Ni borde få jobb med att skriva reseskildringar. Mycket trevlig läsning, med superfina bilder.
Någon julskyltning blev det inte i dag, regnet öser ner och så lite blåst på det.
Skicka hem lite värme med posten tack!
Kram på er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela