Vi kom, vi såg, vi segrade

Publicerad 2012-10-09 11:08:47 i Australien,

ÅH HEJ PÅ ER! Nu är vi tillbaka i civilisationen igen. Antar att ni har varit lite oroliga? I så fall har ni varit det helt i onödan. Vi har nämligen haft det jättebra i regnskogen, trots alla djur, ångestgivande klättringar och saknaden av internet- och mobilmottagning.
 
Men för att börja historien från början så tänker vi oss tillbaka till när vi lämnade Port Douglas. Vi hamnade på marknad där, provsmakade choklad och tittade på saker vi inte har råd att köpa. Körde sedan vidare till Mossman Gorge som är en walk i en regnskog. Vi hoppades för att få se lite djur men icke. Käkade lunch på parkeringsplatsen och satte oss sedan i bilen igen och körde till Daintree. Var framme vid 14-tiden, checkade in i våra hyddor som låg mitt ute i regnskogen och körde en liten tur i Daintree. Stannade på olika ställen, letade efter cassopippisar och kägurur men fick nöja oss med att se en ödla och lite spindlar. På kvällen åt vi ASGOD bbq på hostlet. OMG! Buffé med potatis, pasta, ris, vitlöksbröd, korv och kött. Ja jävlar i det vad vi åt! Somnade sedan gott till ljudet av diverse djur utanför vår hydda.
 
Steg upp redan kl 06.00 för att göra oss redo för måndagens äventyr. Vi hade tänkt gå på en "liten promenad". Hade dagen innan fått veta att det kunde vara "steep (=brant)" på vissa ställen. Den lilla promenade visade sig bli en hel hike upp för ett stort berg. Vi började på typ 20 m över havet och när vi var på toppen var vi på 680 m. Det visade sig dessutom ganska snabbt att det var mer än lite steep, på en del av stigen fick man nämligen klättra med hjälp av rep. Det var inte kul när vi skulle ner kan jag meddela. Hela denna eskapad tog 5,5 h och efteråt var vi möra. I ben och armar och fötter och magar och hjärnor. Och vi ska inte snacka om hur det känns idag. Herrejesus, det var Berta 95 bast som steg ur sängen imorse haha. 
 
Imorse ringde klockan 08.15. Gick upp eller typ hoppade upp. Åtminstone Fanny som hade en liten groda i sin säng haha. Åt sedan frukost och vid 10-tiden checkade vi ut och tänkte åka till glass-stället precis bredvid vårt boende. Kärringen där var dock så bitchig mot oss så vi lämnade stället utan att köpa glass och lagom besvikna. Så vi fick helt enkelt stanna på ett annat ställe och köpa vanlig GB-glass istället. Yummy, lite skillnad mot donkens glass alltså. Vi tog en tripp inom ett fett vattenfall också, Barron falls, innan vi körde "hem" till Cairns. Lämnade tillbaka bilen och nu sitter vi här. Jag, som är Hanna, skriver denna uppsats till er, Fanny läser i nån guidebok vi hittade och Daniel äter kex. 
 
Marknad i Port Douglas 
Daniel och Fanny på stranden i PD
Mossman Gorge
Liten hängbro
Pippifågel. 
Litet träd
Vilse på en öde ö?
Lunch. Ungefär precis när bilden tas säger Daniel "Åh fifan, det smakar precis som kattmat"
Vårt hem! Absolut bästa stället vi bott på!
Nån walk i Daintree.
Kompis :)
 
Nu är det minsann mat! Wiho. Fler bilder kommer senare ikväll!
 

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2012-10-09 12:18:49

Här en som är otroligt glad att ni hör av er igen, inget golv kvar till datorrummet! Härlig att läsa att ni haft det så bra, roligt skrivit inlägg.
Många många stora kramar till er alla tre :)

Postat av: Marie

Publicerad 2012-10-09 12:53:56

Haj po era bergsklättrare!
Kul med lite äventyr och motion har ju ingen dött av...kan va bra att ha lite "Berta 95" erfarenhet med sig, ni blir ju bara äldre...Men kul att nï bodde bra och att maten smakade! Ser framemot fler fina bilder! Kramiz

Postat av: kenth

Publicerad 2012-10-09 13:30:41

Härligt att ni är så HELNÖJDA,efter lite motgångar.Lite motion skadar alldrig ha ha.Hur går det med bilköpet???,



HA DE

Postat av: Kyllan

Publicerad 2012-10-09 13:43:09

Hej. Ser underbart ut. Hade gärna varit med....okej bergsklättning kunde jag vara utan. Spindeln kunde ni ju grillat till lunchen. Här blåser det som bara den och naturligtvis regnar det också.
Mera bilder.......
Take care!

Postat av: Susanne

Publicerad 2012-10-09 17:29:46

Hej Hanna, vilken lång fin uppsats du skrev idag, det var jätte spännande att läsa Tack ska du ha .
Ser fram emot att Daniel också tar fram sina berättar talanger, som jag vet att han har.
Fina bilder gillade fågeln och när ni sitter och äter "kattmat" fyfasiken blääk.
Hyddan såg också mysig ut.
ser fram emot fler bilder från er tur.
Hälsningar Susanne

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela