Våra 30 bäst spenderade dollar

Publicerad 2012-10-03 13:59:09 i Australien,

Dagen har varit minst sagt uppjagande. Efter att vi skrivit förra inlägget stressade vi iväg för att kolla på en stationwagon. Alltså typ en extra lång bil. Men vi insåg ganska snabbt att det blir ganska trångt för oss där. Traskade istället vidare till wicked vans där vi kollade på två vans. Den ena var full med råttbajs och den andra var.. ja lite halväcklig men ändå ett alternativ. Gick hem, tänkte och diskuterade och åt lunch. Ungefär mitt i denna veva kommer det in en ny annons på gumtree om en van i Cairns för 3300 dollar. Vi ringer direkt och i stort sett springer dit. Vi kom dit typ 15 min efter de lagt ut annonsen, kollade genom den och blev förälskade typ haha. Helt hysteriska. Vi gick därifrån med stora förhoppningar och ringde en dansk kille som är mekaniker som vi fått tips om. Han jobbar med att kolla igenom bilar innan man köper/säljer. Han kunde inte komma förrän 17.00 och klockan var då 15.00. Vi gick och handlade och gick sen tillbaka till vanen. Danska killen, som för övrigt heter Dennis, kollade och hittade ganska omedelbart olika fel. När han var klar ca 2 timmar senare visade det sig att felen blivit fler och större. Inte bara med själva bilen utan även med registrering, ägarbyte och försäkring. Vi behöver inte gå in på fler detaljer utan bara säga att vi ganska snabbt insåg att köra en bil utan försäkring på andra sidan jorden är vansinnigt så vi la ett skambud och gick. TACK OCH LOV FÖR DENNA DANSKE KILLE! Det hade lätt kunnat bli mycket dyrare än de 30 dollarna han kostade.
 
Tyvärr har vi inte haft tid att ta några bilder. Det har ändå regnat typ hela dagen så bilderna hade inte blivit så roliga. Nu ska vi ta en liten paus i allt vanletande och planerande. Enda sen vi kom hit har vi funderat på hur fan vi ska ta oss härifrån. Imorgon finns vi bara under ytan!
  

Kommentarer

Postat av: kenth

Publicerad 2012-10-03 15:51:03

Tänk va bra att där fanns danskar i australien,hade gärna sett en bild på bilen!!!!.Ta er nu vatten över huvudet o ha en bra da.



HA DE

Postat av: Karin

Publicerad 2012-10-03 17:41:21

Måste berömma er, härligt att läsa att ni kollar upp allting innan ni gör ert bilköp! Ha nu en riktigt bra dag imorgon under ytan. O ja, glöm inte att va försiktiga o rädda om er!
Kram på er :)

Postat av: Susanne

Publicerad 2012-10-03 20:14:45

Hej Daniel,Hanna och Fanny !
Usch va jobbigt för er ,men bra att ni kollar upp de bilar ni funderar på att köpa.
Skönt med en paus hoppas ni kan fota under vattnet jag är riktigt avis att ni ska dyka på barriärreven.
Ha en fin dag.
Kram Susanne

Postat av: Uffe

Publicerad 2012-10-03 20:48:57

Enkelt: Köp den där bilen, ta med en skiftnyckel och bry er inte om att köra och krocka så är allt löst. Varför göra det så svårt?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela