Hallelulja + ett långt inlägg

Publicerad 2012-10-01 06:15:08 i Australien,

Äntligen Äntligen ordentligt internet! Har fått betala dyrt för det dock och när vi väl skulle betala funkade inte ens våra visakort? mysko. 
 
Vi har insett att vi inte har varit så bra på det här med att förklara vår tillvaro och att ge informativa blogginlägg över huvud taget. Vi bor på ett ställe som heter Koala beach resort. Det kan låta fint men skenet bedrar. Vi har två feta träd utanför oss som är fulla med ENORMA fladdermöss. Rummet är grymt lyhört och grannarna är experter på att festa. Köket här är under all kritik, det kan inte ens kallas kök. Skitigt, äckligt, ingen tillgång till varken knivar eller skärbrädor och om man vill ha något att äta på/med måste man lägga en deposition på 5 dollar/set. Men läget är bra i alla fall. Alltid något. Och sen har vi det där problemet med att köpa van. Det har visat sig att det är typ högsäsong för att köpa van nu och det finns i stort sett INGA att köpa. De som finns kostar över 40000 SEK... Vi var och kollade på en igår som låg i den prisklassen men den hade gått över 42000 mil. Och säljarna sa att de var helt nerringda från folk som ville köpa, alltså ingen risk att vi kan pruta ner den heller. Vi får väl se hur det går. Har som sagt lagt ut en annons på gumtree och nu har vi även börjat sätta upp lappar lite överallt för att se om vi kan få napp.
 
Inte nog med det så är vi inte speciellt förtjusta i Cairns som stad heller. Den är alldeles för turistig och fest hela tiden som gäller. Priserna på mat m.m. är ganska höga och eftersom vi inte kan laga mat på hostlet så har vi tagit vår flykt till strandpromenaden där det erbjuds fria bbq-grillar för vem som helst. Dock är det jävligt svårt att hitta på maträtter som man kan grilla. Alternativen är inte så många. 
 
För att inte bara gå här och drälla, som vi har gjort sen vi kom hit, har vi bokat in oss på en utflykt på torsdag. Vi ska på en heldagstur på sjön. Snorkla och dyka ute på revet och det bästa av allt. Man får ett glas vin på väg hem.
 
Frågor på detta? Eller har vi täckt allt? 
 
NEJ, vi har glömt en sak. I torsdags förra veckan köpte vi vars ett kontantkort hos Vodafone. Idag, alltså måndag, har vi fått det sista till att fungera. YES. Först försökte vi själva aktivera dem, vilket var helt omöjligt. I fredags gick vi till Vodafone bara för att få veta att vi behövde ha passen med oss. Gick tillbaka på eftermiddagen med passen och fick dem aktiverade. Daniels fungerade, Hannas fungerade men Fannys ville inte alls. Sen dess har vi varit på Vodafone VARJE dag för att få skiten att fungera och nu äntligen fick Fanny ett nytt kort. 
 
Fladdermössen som är lagom stora och låter som fräsande katter.
 
Visst är köket vackert? såhär ska jag nog inreda när jag skaffar mig ett hem.
  
Mitt i stan!
 
Nere vid The lagoon och strandpromenaden med tillhörande park där även grillarna finns 
 
Tog en liten tur till hamnen
 
Såhär såg både Daniel och Hanna ut igår
 
Nu har ni fått lite och läsa i alla fall!  Hörs senare :)
 

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2012-10-01 06:53:16

Ändrade rutiner på morgonen, kollar om ni skrivit, läser och kommenterar. Får nog gå upp lite tidigare...
Trevlig läsning o kul att få se bilder!
Fladdermöss istället för fiskmåsar? Heter de Allan allihop?
Ha en bra dag ui solen.
Kram på er :)

Svar: Här finns fiskmåsar också, förjävliga djur. Fast fladdermössen är värre. Ja.. här finns det gott om Allansar
Hanna Fanny Larsell

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela