På tok för mycket text

Publicerad 2012-11-07 01:59:04 i Australien,

HEJ! Vi hade precis skrivit om alla tre dagarna i ett låååååångt inlägg. Vad tror ni händer? Jo internet lägger av!? Vad är oddsen. Nu är vi svinsura och måste skriva om ALLT: Yey. Jaja. Vi börjar väl om då. 
 
Söndagsmorgonen började lite väl stressigt. Men vi kom till hostelet med en minut till godo. Heja oss. Mötte upp resten av gruppen, vi var totalt 16 personer från olika länder. En bra blandning helt enkelt. Vår guide var självaste Tomten. En speciell liten filur om man säger så. Vi och våra grejer packades in i de två rosa jeeparna som skulle ta oss till och runt världens största sandö. Men först blev det ett stopp för att handla mat och dryck, dvs. en jäkla massa bröd och öl haha. Körde till färjan och åkte över. Vi förstod alla ganska snabbt att det kommer bli bumpy rides i tre dagar framöver. Nästan direkt när vi kommit till ön blev det lunch. Riktigt buugafylla i form av bullar och pålägg. Detta var lunchen alla tre dagarna, vi är lagom trötta på det nu. Därefter körde vi till en sjö som låg mitt inne bland sanddynerna. Vi gick en bra bit för att komma dit, alla tyckte det var sjukt jobbigt och när vi kom dit möttes vi bara av sand!? WTF liksom!? Men sjön fanns där, den var bara lite gömd. Alla badade utom de två kycklingarna från Sweden, ja ni kan nog gissa vilka det är... Tog oss tillbaka till bilarna efter ett tag på stranden och körde för att kolla på ett gammalt vrak. Sen bar det av mot campingplatsen och väl där satte vi upp våra tält och började förbereda kvällens bbq. Vi åt, drack öl, grillade marshmallows över elden och spelade drinkspel. 
 
Dagen efter var det tänkt att vi skulle gå upp 04.30 för att kolla på soluppgången men det var för mycket moln i vägen så vi fick sovmorgon till 05.30. En får tacka. Vi åt frukost bestående av nutella, jordnötssmör och cocoa pops. Precis som vi vill ha det, sött och gott. Hoppade in i bilarna och körde till Champagne pools, som är typ klippor och vågor som möts så det ser ut som champagne. Ja fin förklaring det men skitsamma. Klockan var då 08.00, lite väl tidigt för ett dopp tyckte vi töser men Daniel hoppade i alla fall i. Nästa stopp blev India hill. Fantastisk utsikt och en del svindel när man kollade ner bland klipporna. Ännu bättre blev det när man läste på skylten om killen som dött där. Usch. Vi hade turen att få se både en rocka och en haj från ovan. Fett coolt! :) Därefter åkte vi till ännu en sjö, vi minns dock inte namnet på den. Den skulle i alla fall vara bra för håret och huden men inte ens det kunde få i oss mesar, och när Santa sa att det fanns ormar i den gick det definitivt inte.  Det fanns också massa söta sköldpaddor som naffsade på ens fötter. Hungriga som vargar åt vi sedan lunch och tog oss sen vidare till Eli creek som alltid har en temperatur på 17 grader. YES, just like home! Vi kom i så vi kunde doppa halva kroppen i alla fall, starkt jobbat. Sen jäste vi i solen med en kall aussiebeer. Riktigt gött, det var precis vad vi behövde då. Tror alla slumrade till lite där haha. Santa väckte oss och vi körde tillbaka till campet. Väl där var det samma procedur som föregående kväll. Mat, öl, eld och drinkspel. Mysigt.
 
Denna morgon blev det däremot en soluppgång! Eller det är det ju alltid men denna tittade vi på. Väcktes av Santas röst 04.30; Good morning happy campers! Det var fortfarande lite moln men det var fint ändå. Blev sedan samma nyttiga frukost och därefter plockade vi ner tälten, packade in allt och alla i bilen och körde till dagens första sjö som vi inte heller minns namnet på. Vi måste nog börja skriva upp sånt haha. Det var dock lite tidigt för ett dopp för oss så vi jäste bara i solen. Fick besök av en varan och lite sånt kul. Sjukt hur fort man vänjer sig vid att ha enorma ödlor nära sig. Men så är vår vardag. Körde sedan till regnskogen på ön och gick en promenad där innan vi tog oss till sista stoppet på turen, Lake Mckenzie. Här brände vi alla tre våra ryggar rätt ordentligt eftersom vi somnade gott i solen haha. Fanny och Daniel kom tillslut i vattnet också men Hanna fegade ur. En sista lunch och sen åkte vi tillbaka mot fastlandet. Var tillbaka på hostelet runt halv 5 och tog då en öl med gruppen. Det bestämdes ganska snabbt att vi skulle gå ut och käka tillsammans så efter en välbehövlig dusch gick vi till en kinarestaurang och åt buffé. Ville ut och dansa men det var totalt dött, gick tillbaka till hostelet och spelade en omgåg biljard istället. Mätta, trötta och väldigt väldigt nöjda! 
 
Om det nu skulle råka va någon som är inne och kollar detta kl. 02.00 där hemma så kommer bilderna senare ;)
 

Kommentarer

Postat av: Marie

Publicerad 2012-11-07 11:35:59

Oj vad mysigt ni har det! Låter som ni har det himla bra, skönt att höra. Ni kanske kan få jobb hos Santa - behöver kanske några nissar från Sveas rike?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela