Längsta (och sista?) inlägget någonsin

Publicerad 2012-01-27 16:45:31 i , Hong Kong/Dubai,

Har precis druckit vars en värmande kopp kaffe. Blev rejält nerkylda av att gå till ICA och köpa popcorn och lösgodis såklart. Måste ju ladda inför imorgon, vi ses väl? Nog om det. Vi har ju lovat er en utvärdering och nu tycker vi att det är dags för den.

Totalt har vi rest i 4 månader. Man kan även säga 16 veckor och 3 dagar. Eller 115 dagar. Eller 2760 timmar. Av de 2760 timmarna har vi varit ifrån varandra max 2. Fattar ni hur tomt det är nu? Ingen att borsta tänderna med, ingen att ligga i sängen och snacka massa skit med, ingen att skratta åt dumma saker med. Ja vi saknar varandra helt enkelt. Mycket. Behöver vi berätta att vi skickar sms till varandra dygnet runt och ringer varandra så fort det händer något utöver det vanliga? Nåja. Vad har vi mer varit med om? Jo, 14 flygresor, 8 olika länder (12 om man räknar med länder där vi bara varit i några få timmar), 16 olika boende, badat i 4 olika hav, druckit 7278 l vatten vars, tagit 2000 bilder, skrivit 184 blogginlägg, pratat med folk med 31 olika nationaliteter (då har vi säkert glömt några), ätit 89 hönor vars, sett fler fyrverkerier än vad man gör på 20 år i Simrishamn, fått skoskavsärr mellan tårna för att vi använt flip flop lite för länge och lite för ofta, självdetonerat vääääldigt många gånger, blivit uppringda av Bingolotto minst 10 gånger, druckit oerhört mycket öl och banana daiquiris och nu ska vi sluta för denna lista kan bli sjukt lång. Vi har fått minnen och erfarenheter för livet och växt som personer. Nu menar vi inte att vi har mognat för det har vi inte och kommer aldrig att göra. Vår engelska har blivit bättre, inbillar vi oss i alla fall. Och nu råkar det bli lite svengelska när vi pratar. Hanna säger t.ex. obligationer (måsten).

Något vi tror att alla undrar är: Vilket land har varit bäst? Vårt svar: Det kan vi inte säga. Alla länder har sina fördelar och nackdelar. Vi har trivts i alla länder, kan tänka oss att åka tillbaka till alla länder och är grymt nöjda med våra val. Vi har fått en perfekt blandning av sol, shopping, god mat, party, sevärdheter, kulturer och religioner. Vi kan åtminstone säga att det var godast mat och öl i Indien, bäst party på Malta och Bali, bäst shopping i Dubai, bästa storstad Hong Kong (slår Dubai med hästlängder), vänligast befolkning har Bali, bäst stränder hittade vi i Palolem och på Gili. Om vi fick chansen att göra en sånhär resa igen hade ingen av oss tvekat. Det kliar i resfingrarna redan och vi har bara varit hemma i 2 dagar...

Ett minus med resan: Andra kommer tycka vi är skitdryga för vi har så in i bomben med internskämt numera (ja... sorry vänner, det är mer än vanligt). Fast för oss är det ju inget minus, vi har svinkul. Nej ärligt talat. Det finns inga minus. Vi har haft the time of our lives och njutit varenda sekund. Vi har haft en otrolig tur och klarat oss undan både stölder och skador. Att bli magsjuka räknade vi ju med. Och att vara förkylda på Gili... Ja, det var ju varmt sa Fanny. Hellre sjuk på Gili än frisk hemma sa hon sen. Och Hanna instämmer som vanligt. Vi tänker väldigt lika och tycker alltid samma saker. Det har gjort så att vi inte har bråkat med varandra en enda gång. Lite griniga har vi varit och lite tjafs har det blivit men vi har alltid skrattat åt det fem minuter senare. 

Nu kommer en hel hög med vad vi har mest av på kameran, knäppa bilder:


I Panaji, vi var sjuka och uttråkade.


På utflykt i Indien.


Ja, det skulle egentligen vara en annan bild. Men ni fick den ändå. Vattenfallet i Indien.


Vanlig kväll i Palolem. Efter 650 ml öl blir man kissnödig.


Vår exklusiva toalett i vår älskade hydda i Palolem.


Tajjis. Det roliga med bilden: vi ser ansträngda ut för att bakom vår guide som fotar står 500 indier och fotar oss samtidigt.


Lägg märke till mannens fina väst. Det är inne i Delhi kan ni tro! Den glittrar vackert i verkligheten och helst ska den vara rosa.


Fanny på nån utflykt i Delhi.


Denna bild är med i topp 5 på vackrastebilderlistan.


Besök på buddhisttempel på Bali.


Här ska vi få massage, inte bli opererade.


Disneyland.


Malta helt enkelt.


Påven himself.


En helt vanlig kväll i vår fina lägenhet på Malta.


Nu tänkte vi att vi får nog avsluta med en lite sötare bild. Annars får ni nog lite för många mardrömmar.

Vi tänker inte stänga ner vår blogg. För vi vet ju trots allt inte vad som händer i framtiden. Hoppas ni har uppskattat vår blogg. Vi har haft roligt när vi har skrivit i alla fall. Tack till våra föräldrar, annars hade det inte blivit många kommentarer.

En sista sak. När vi gick av planet på Kastrup möttes vi av en fin doft. PÖLSE. Då visste vi att vi var hemma. Nästan i alla fall.

Hoppas vi snart får en anledning att skriva igen. HA DET BRA KÄRA LÄSARE! ♥

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2012-01-27 18:34:41

TACK TACK TACK för 4 månader med spänning, skratt o gråt när blogginläggen har studerats. Vi här hemma har verkligen haft en helprenumeration och blivit enormt bortskämda med superroliga inlägg nästintill varje dag. Puss på er!!

Postat av: Karin

Publicerad 2012-01-27 19:25:24

Instämmer helt med Jeanette. Misstänker att vi kommer till att ha mindre koll på er nu, så fortsätt gärna o skriv. Härligt att ha er hemma igen o att ni haft en superresa!

Kram på er :)

Postat av: Carina Stenkilsson ( Robins mamma)

Publicerad 2012-01-27 19:39:17

Hej töser! Välkomna hem!!, har varit kul att följa er fina resa med alla fina bilder på er. mvh/Carina

Postat av: Marie

Publicerad 2012-01-29 16:23:34

Instämmer med resten - har varit jättekul att följa er - och ni har ju haft hur kul som helst!!! Hoppas på flera resor och blogginlägg!

Kramis

Postat av: Louise

Publicerad 2012-02-02 17:25:27

Ni har haft en otrolig resa och har fått otroliga minnen. Lycka till med era nästa äventyr i livet. Kram från oss alla på andra sidan Atlanten

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela