Häng på donken

Publicerad 2012-01-10 10:44:44 i Bali,

Sitter som vanligt på donken, har precis ätit en glass och nu har vi ännu en gång kommit till det som låter tråkigt men är rätt roligt; utvärdering. Det är dags igen... Vi skrev ju precis en om Indien för sjutton! Fattar vi att vi varit här i 4 veckor redan? Svar nej. Hade kunnat stanna 4 veckor till. Men nog om det. I eftermiddag har vi även hunnit med att sola och bada lite vid poolen och packa om våra väskor. Har slängt så mycket så vi har hur mycket plats som helst båda två. Tur att hålen snart ska fyllas igen haha ;) Nej, nu kör vi utvärdering!

BÄST MED BALI:
- Nyår, ja behöver vi säga mer? Det var helt amazing helt enkelt.
- Gili T. Ni har sett bilderna? PARADISÖ!
- Snorklingen. Riktigt bra sikt trots att vi hade otur med vädret. Riktigt mycket fiskar också, precis som det ska vara!
- Pannkakskakorna. Ni vet de godsakerna vi åt på mattorget på Gili T? De är helt underbart goda!
- Dua Nina Homestay. Stället vi bodde på på Gili. Killarna som jobbar där är jättesnälla. Otroligt omtänksamma och vi trivdes jättebra. Trots att rummet inte är det finaste vi bott i så gjorde allt runt omkring det så mycket bättre.
- Bamboo corner. Favoritrestaurangen i Kuta. Ligger på Popies 1 och är riktigt billig. Du kan få en lunch för två personer med läsk för ca 25 SEK.
- Julen i Lovina. Bästa alternativa julen någonsin. Fett party, trevliga människor och god mat.
- Massagen vi fick i Lovina. Snorbilligt, kostade 24 SEK för en timmes helkroppsmassage per person. Det kan man då inte klaga på.
- Indoneserna. Så himla trevliga, glada, söta och hjälpsamma. Visst finns det rötägg även bland indoneserna men att komma från Indien och hit det var en enorm skillnad.
- Den perfekta blandningen av party och avslappning. Kuta under jul och nyår var endast fullt ös dygnet runt i två veckor. Åker man sedan en timme bort kan man få lugn och ro. Helt perfekt.
- Aktivitetsutbudet. Det finns något för alla på Bali och på öarna runt omkring Bali. Dessutom är det lätt att fixa en utflykt.

SÄMST MED BALI:
- Skatten på restauranger. Vissa restauranger lägger på en service tax på ca 20%, ibland dessutom utan att skriva ut det. Man måste titta noga så man itne får en chock när notan kommer.
- Dyrare på Gili. Boendet var billigt, men maten på restaurangerna var snäppet dyrare än här. Tur mattorget fanns för oss med liten plånbok.
- För mycket svennar på Gili. De var kanske inte så många, men vi som inte har träffat många svenskar under de senaste månaderna så kändes det som om de var överallt.
- Surfarna i Kuta. Inte för att vi besökt stranden i Kuta så många gånger men när vi väl var där tyckte vi det var rätt drygt med alla surfbrädor överallt. Surfar man själv är det väl ingen fara men försöker man bada är det värdelöst.
- Maten. Lite Indiens fel, blev nog lite bortskämda där haha. Men maten här är inte alls lika god och alternativen är ganska få.
- Skräpigt. De är väldigt duktiga på att sopa bort löven från gatorna/trädgårdarna. Men att slänga plast och diverse grejer i havet är det inget fel på.
- Blandningen av sött och salt i kakorna. Fruktansvärt äckligt. Och vem fan kom på blandningen av ost och choklad?
- Myggjävlarna. Trots myggspray/myggmedel flera gånger om dagen och trots att vi sov under myggnät hittar man ständigt nya bett. Myggmedlet här suger så in i bomben. (Tack syster Marie för myggsprayet vi fick av dig, det var bäst!)
- Fukten i luften. Grejer har svårt för att torka. Men det är acceptabelt ändå eftersom det är regnsäsong.

BÄST OCH SÄMST MED BALI:
-
Den ständiga lukten av ris. Man blir hungrig men det är bättre att det luktar ris än att det luktar typ skit.
- Banan. Bananerna är jättesöta och jättegoda men nu efter två månader med banan varje dag är vi sanslöst trötta på det.
- Kattmaten. Deras "gåvor" till andarna. Ligger utanför varje dörr här. De luktar gott pga rökelse men man snubblar ju över dem!

Ja det var det. Hoppas ni har fått en rolig lässtund! (: 

Kommentarer

Postat av: kent

Publicerad 2012-01-10 13:15:36





kanonläsning.NI SKA SLIPPA BANANER NÄR NI KOMMER HEM

MYGGORNA OCKSÅ. ska ej påminna er mer om det.

kan bero på att vi längtar efter er



HA DE





Postat av: Marie

Publicerad 2012-01-10 14:21:21

Ja ,jag tror jag åker till Bali...Gili hade nog passat mig! Men jag har ju också liten börs så jag får ta nåt annat - idag har vi tur hemma för solen skiner och det känns som vår!

Ja, tänk va tiden går - lycklig resa imorgon! Kramis

Postat av: jeanette

Publicerad 2012-01-10 17:04:40

Alltid trevligt att läsa era slut klämmar. Ha en fortsatt underbar resa - nu väntar big HK- där finns det en o annan kines att trängas med- fast mycket turistvänligt. Kramar!

PS- ni ska ta er till Galoppbanan i HK, har jag sett rekommendationer på - ni kanske blir rika på kuppen?

Postat av: Karin

Publicerad 2012-01-10 19:26:12

Mycket trevlig läsning som vanligt!

Fortsatt lycklig resa mot Hongkong, ja ni blir kanske rika om ni följer Jeanettes råd.

Kram på er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela