Förenade arabemiraten

Publicerad 2012-01-20 20:22:11 i , Hong Kong/Dubai,

Nu har vi äntligen köpt oss lite internet! Får nog börja med att berätta lite om gårdagen:
Även om vi hade en jätteknäpp indier brevid oss som försökte bjudna på halvätna gamla kex så var flygresan rätt guttig och vi landade vid 11.30. Väl ute så skulle vi haffa oss en taxi och blev ganska förvånade när vi inte fick åka vanlig taxi eftersom vi är tjejer. Vi fick snällt gå bort till kvinnohörnan och ta oss en rosa taxi och föraren var en dam klädd i rosa. Samma sak idag i metron. Fast där fick vi faktiskt stå bland männen också om vi ville. Checkade in på hotellet och sedan tog vi bussen till Deria city center. Meningen var att vi skulle äta lite lunch och sedan åka tillbaka till hotellet igen. Vi kom hem vid 20.00... Shoppingheaven! Somnade i alla fall gott i våra stora sängar.

Idag började dagen med guttig frukostbuffé. Har lyx nu när vi är inne på sista veckan.. Sen tänkte vi ta metron till Dubai Mall. Det gick sådär. Metron öppnar inte förrän 13.00 på fredagar. Hur konstigt är inte det? I vilket fall som helst tog vi istället oss till Deira city center precis som igår och roade oss där tills metron öppnade. Resten av dagen har vi spenderat vid världens högsta byggnad i världens största shoppingcenter. Eller som man också kan säga: vi har varit i himlen och vänt. Det första vi möttes av när vi kom in var Victoria´s secret och de hade rea. Ja, vi hade ju inget val... Deras body lotions luktar ju som godis! Mallet är helt otroligt, går inte riktigt att beskriva känslan. 1200 butiker, ett stort akvarium med 33000 olika fiskar, en isrink, bio med 22 salonger, ett vattenfall och sen karuseller på det. Och JA, vi gick vilse ett antal gånger blonda som vi är... Blev erbjudna skjuts hem av araber men tackade nej. Kom hem vid 22.30 och möttes av partymusik. Här finns nämligen en rysk nattklubb och en annan nattklubb på hotellet.


Matdags igår. Vi skulle skriva våra namn på påsar. Fråga inte varför, det var så bara. Hanna säger när hon skriver sitt namn: Fan jag skulle ha skrivit Gunnar! Fannys tur att skriva sitt namn och vad skriver hon? Jo Gunnar. Kassörskan säger om Gunnar: What is this? Junner? Och vi fick kämpa för att inte asgarva haha.


Burj Khalifa, världens högsta byggnad.


Fiiiishes


Shejk på skridskor. Han var grym!






Det fanns mini fritt fall, liten berg- och dalbana och massa andra spännande maskiner och spel.

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2012-01-20 20:37:05

Jisses , ni har verkligen hamnat på rätt ställe!!

Njut girls njut- nedräkningen har börjat för oss här hemma! :) Kramar!

Postat av: Karin

Publicerad 2012-01-20 22:11:55

Jag förstår att ni inte haft tid att skaffa internet tidigare...

Jag inget annat än hålla med Jeanette! Njut så mycket ni någonsin kan!

Kram på er :)

Postat av: Johan & Jeanette

Publicerad 2012-01-21 20:34:43

Njut av det ljuva livet och värmen !! och välkomna hem till snön, idag minst en dm nysnö.



Carpe diem



Kram Farmor

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela