Fina fiskar och stora vågor

Publicerad 2012-01-08 14:22:31 i Bali,

Vid 10-tiden i morse stod vi redo för att ge oss ut och snorkla. Det visade sig att de var för lite folk till den båten vi skulle med så vi fick vänta på en senare eller få pengarna tillbaka. Vi valde, trots blåst och regn, att vänta på den senare. Det rörde sig bara om ca 20 min och de minuterna dödade vi lätt genom att ta oss vars en fresh fruit juice på en närliggande restaurang. Gav oss sedan iväg, var vi och 12 personer till i den lilla båten. Första stället vi stannade på var utanför Gili Trawangan, alltså utanför "vår" ö. Det var ganska grunt men vi fick se många olika fiskar. Bl.a. en ormliknande äcklig grej. Efter en halvtimme där var det dags att åka till nästa ställe, denna gången stannade vi utanför Gili Meno. Sikten här var sämre, lite mer grumlig och det började regna rejält också. Men vi fick se två fina stora sköldpaddor! Då sikten inte var så bra tog det inte så lång tid innan vi satt på båten igen. Skulle ta oss till lunchstället på Gili Air och den färden var allt utom rolig. Höga vågor, liten båt och pisseregn. Hanna mådde riktigt illa medan Fanny klarade sig desto bättre. Fram kom vi i alla fall och dyblöta blev alla våra grejer. Åt lunch och hoppade sedan på båten igen och styrde mot sista snorkelstoppet, utanför Gili Air. Bästa stället! Massor med coola fiskar i alla möjliga färger och fina koraller. Åkte sedan tillbaka till Gili T frusna men väldigt nöjda med turen!

I eftermiddag och ikväll har vi bara tagit det lugnt och som vanligt ätit middag på mattorget. Fick sällskap av en vietnamesisk man som har flyttat in idag med en härlig inställning till livet som pensionär; "Nej varför ska jag sitta hemma? Det är ju bara tråkigt". Det är så vi kommer bli när vi är gamla (förhoppningsvis). Han verkade dock lite smått förvirrad. Han frågade nämligen oss vilket rum det var han bodde i...

Tyvärr har det inte blivit några bilder idag eftersom vädret har varit lite kasst. Kanske kan vi ta några imorgon då det blir ännu en båtfärd. Åker nämligen ifrån paradiset och tillbaka till Kuta för att göra oss redo för att flyga till Hong Kong på onsdag.

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2012-01-08 16:29:41

Verkar som ni haft ännu en härlig dag i paradiset trots sjögång. Hoppas på en bra resa i morgon med mindre vågor, eller ännu bättre inga alls. Ha det gott!

Kram på er :)

Postat av: Jeanette

Publicerad 2012-01-08 16:45:29

"Det har gungat upp på havet så det gungar ni vi går.." Härligt att ni äntligen kom iväg o snorkla.

Det är en obeskrivbar känsla att simma i akvarium.

Håller tummarna för bättre väder framåt.

Vietnamesen verkar vara en kul typ- kan väl byta adress med honom - om han kommer ihåg den?

Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela