Valetta

Publicerad 2011-10-04 18:42:47 i Malta,

Som vi skrev innan så tog vi bussen till Valetta i morse. Där vandrade vi och alla andra turister runt och titta på staden. Vi letade länge efter en turistinfogrej och till slut lyckades vi hitta en och plocka på oss en rejäl bunte brochyrer. Efter ett tag gassade solen igen och vi blev riktigt svitta så vi åkte hem igen för att jobba på brännan och bada lite. Backarna i Valetta är inte att leka med, nerför går bra men uppför är fan inte kul. Dessutom kan skånetrafiken kan slänga sig i väggen, snacka om air condition i bussarna. Det är så man fryser!
Nu har vi precis ätit risotto och kyckling på "balkongen", spisen börjar bli vår kompis nu! Förklaring av "balkongen": en stor byrå framför ett stort fönster där vi kan se rätt in i väggen på huset andra sidan gatan. Sånt trams med havsutsikt håller vi inte på med här!

En annan sak som vi har observerat här är att dom har julbelysning överallt, till och med på kyrkorna. Vi har även fått se lite djur; magra hästar som inte får bada (det står skylt vid bryggan att man får hålla i sina hästar), snabba små ödlor, en råtta och många fiskar både levande och döda.


Jobbigaste backen ever!


Hamnen i Valetta. Väldigt fin utsikt!


Hanna (som just nu skriver) lovar att ni får en bild på Fanny imorgon, det kan ju bli lite tjatigt annars. Här visar jag i alla fall en annan del av hamnen.


Mys på balkongen, alldeles nytagen endast för bloggen! ;)

Förresten! Vi har glömt tacka Robin för hjälpen med att fixa bloggen så fin! Tack så mycket, hoppas booollllfiiikaaan satt fint i maggen! :)

Kommentarer

Postat av: Marie

Publicerad 2011-10-04 22:45:05

tjusig balkong...branta backar - verkar vara vackert på Malta!

Postat av: Robin

Publicerad 2011-10-05 01:19:18

Så fint ni verkar ha det! Ett land vars lokalbussar klår skånetrafiken måste vara ett land man vill åka till! :D

Postat av: Jeanette

Publicerad 2011-10-05 08:56:47

Skönt att ni äntligen fått koll på spisen - kan vara jobbigt att laga mat i timmar... :)

Ni verkar ha det lite svettigare än vi som går mot 10-12 grader till helgen ..brrr

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela