Låånga långa bussturer

Publicerad 2011-10-10 20:13:49 i Malta,

I natt sov vi med tjocka tröjor, tights och stort överkast på oss, Hanna hade tillochmed luvan uppe. Det har blåst ordentligt i 3 dagar nu och man kan inte kalla vår lägenhet isolerad direkt..
Idag tänkte vi ta bussen till Vittoriosa, de tre städerna, vid 11. Klockan 12 stod vi fortfarande och väntade på bussen. I st Juliens hade bussarna krockat och direkt blev det kaos i busstrafíken. De redan överfulla bussarna blev mer fulla. Det går ca 3 bussar till Valetta varje halvtimme men ändå ska man ha tur om man kommer med efter tredje turen.. till slut tröttnade vi på att vänta och gick till Maltas största shoppingcenter som ligger lite längre bort i Sliema. Efter en kort tur där inne blev vi hungriga och dagens lunch var ett riktigt kap. Vars en stor pizzaslice och en cola för 38 kr. Lagom. Efter det provade vi än en gång att komma på en buss och efter att ha sett 3 bussar passera kom vi på! Vi anlände till Valetta och bytte där buss till den första av de tre städerna. Staden är som en ö ut i vattnet och är ca 100 meter bred. Där var inte mycket att se på och vi blev snabbt trötta. Därför tänkte vi ta bussen till nästa stad men den såg inte så spännande ut den heller så vi satt kvar på bussen ett bra tag tills den tillslut var tillbaka i Valetta igen. Detta har ändå tagit oss 5 timmar! När vi skulle hem från Valetta var busskön ENORM! Det som skulle ta 26 min tog 70 min. Nu kommer vi nog inte åka buss på ett tag. Hoppas på strandväder imorgon.


Som vi kämpade för att få med utsikten i bakgrunden xD


båtisar

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2011-10-10 20:32:53

Malteserna kan inte ha många bilar ute i trafiken.

Man kan ju undra om landsortsbussarna är lika fullsatta överallt? Jag skulle inte vilja driva bensinstation då...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela