Rom

Publicerad 2011-11-09 17:14:14 i Malta,

Vi landade i Rom vid halv elva på förmiddagen. Vi hittade snabbt ett ställe på flygplatsen där vi kunde låsa in våra väskor för 12 €. Sen tog vi expresståget in till stan där vi spenderade första timmen genom att bara gå runt och inte hitta nånting. När vi äntligen fick kläm på hur man använder en karta gick det desto lättare. Vi hann se mycket under de få timmar vi hade på oss. Vi hann äta pizza, pasta och italiensk glass. Glassen var to die for, är ni förvånade? Vi låter bilderna berätta resten.


Fontana di trevi


Pantheon




Frågan är hur vi hamnade här. Vi trodde vi var på väg till Vatikanstaten, istället hamnade vi vid något ENORMT hus och inte så långt ifrån Colosseum som ligger på helt fel håll från Påven. Men vi fick oss ett gott skratt i alla fall...


Det enorma huset




St. Peterskyrkan och Fanny




Såhär många kan sitta och titta på Påven på storbildsskärm. I de tre fönsterna längst upp till höger i bild stod folk och zoomade in och fotade. Vi antog att de hoppades på att få en bild på Påven himself.


Peterskööörkan




Colosseum at night. Kom dock inte in då vi kom dit för sent.

Vid elva-tiden begav vi oss tillbaka till flygplatsen. Vi var då rejält slitna och hade sjukt ont i våra små fötter och ben. Det blev en kall och jobbigt natt på ett skitigt flygplatsgolv. Inget att rekommendera, det blev inte många timmars sömn. Vi hann åtminstone titta på Notting Hill för andra gången denna resa, alltid trevligt! Dagen efter avgick planet till Kairo 17.40. Vi kom till Kairo, vi hann kissa snabbt sen var det direkt på nästa plan till Bombay.

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2011-11-09 19:14:33

Verkar som ni hann uppleva Rom ganska bra trots den korta tiden. Härliga bilder att titta på.

Kram :)

Postat av: Isak

Publicerad 2011-11-09 19:28:02

"E de vita huset ellor ??"

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela