Turist, Donken, Tjena Fossan, Nice hair.

Publicerad 2011-12-12 14:23:53 i Indien,

Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss eftersom många av sevärdheterna har stängt på måndagar. Vår vanliga tur! Men vi fick ändå se massor och nu har vi ju något att göra imorgon också eftersom vårt flyg inte avgår förrän 22.55. Idag har vi åkt Delhi runt i tuk-tuk. Har fått se: India gate, Humayuns tomb, parlamentshuset, presidentens bostad, connaught place, sikh temple. Precis allt är dyrare för turister, biljetterna vi köpte för att komma in på tomben kostade 250 Rs/skalle. För indier kostade det 10 Rs. Det suger ju ganska stenhårt. Vi har syndat idag också... Det blev lunch och glass på Donken. Kan tipsa om att Donken på indiskt vis är gutt! Inte för att vi fick det som vi beställde men det blir ju aldrig som vi tänkt oss ändå.

Vädret här kan nästan jämföras med en svensk sommar. Blir varmt när solen är framme men blir svalt så fort den går ner. Hittade en termometer vid halv 6-tiden idag, då stod den på 17 grader. Vi frös.


Connaught place! Det är ett rätt stort område och självaste centrum av Delhi. Det är som en stor cirkel av byggnader och affärer runt en gräsplätt i mitten. Vägarna bakom går också i cirkel runt.


India Gate. Monument för att hedra de som dött i strid. Alla namn står inristade i stenarna.
Var ganska obehagligt med små flickor som drog en i armarna och man skulle göra henna och köpa deras prylar. Alla tog foton av oss hela tiden och vi blev så uttittade att vi drog rätt snabbt.


Liten gata. Vid parlamentshuset. Vår chaffis fick inte parkera så han körde sakta runt runt medans vi tittade och fotade.


Precis just här kom dimman. Detta är Delhis Taj Mahal - Humayuns Tomb. Fint men inte alls lika imponerande som det riktiga TajTaj.

Såna som vi har i bur? ;P


Detta är Sikh tempel. Äkta guld på kupolerna berättade vår chaffis.






På vägen hem tog vi lite gatubilder. Det är väldiga kontraster hela tiden men vi börjar vänja oss vid detta nu.

Ikväll eller imorgonbitti får ni ett inlägg om hur vi tycker att Indien har varit. Bra och dåligt. Precis som vi gjorde om Malta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela