Taj Mahal

Publicerad 2011-12-11 16:05:34 i Indien,

Efter en bilfärd som kan liknas vid att ta sig till Göteborg och tillbaka under en dag (tidsmässigt, inte avståndsmässigt) så är vi hemma igen i vår mjuka säng. Under bilfärden har vi fått se allt från sminkade apor till dromedarer och enorma kossor. Inte allt för kul helt enkelt. När vi kom till Agra, som för övrigt var en skitstad, hoppade en kille in i vår taxi. Killen visade sig sen vara vår alldeles egna guide vilket vi tyckte kändes väldigt tryggt med tanke på allt hemskt vi hört om påstridiga indier i Agra. Allt gick väldigt smidigt, speciellt det här med att köpa biljetter och komma in och sånt - vi är nämligen "utlänningar" och tjejer. Det gjorde att vi sparade massor av tid, kanske är bra att vara blond i Indien ändå? Väl igenom säkerhetskontrollen (yes, även här) började vår tur. Taj Mahal var overkligt fint, det går inte att beskriva riktigt. Och det har nog inte sjunkit in helt att vi har sett det i verkligheten. Taj Mahal är enormt mäktigt. Även om Taj Mahal ser vackert ut på bild är det ingenting emot hur det ser ut på riktigt. En upplevelse väl värd alla timmar i bil och pengarna som går åt. Efter turen runt byggnaden och dess omgivningar fick vi även se var och hur de reparerar de söndriga utsmyckningsstenarna. De repareras för hand, exakt likadant som de gjordes från början av släktingar till dem som var med och byggde Taj Mahal under mitten av 1600-talet. Stackars killar, vilket jobb!


I vår guide fick vi även en egen fotograf, perfekt för bloggen.


Nej. Bilden är inte tagen från Google trots att det se så ut. Den är vår alldeles egna!









Gräsklippning pågår. De satt ett antal damer och klippte gräset för hand. Evighetsjobb!



Nu ska vi leta upp ett vettigt hotell för de första nätterna på Bali. Ute i god tid? JAVISST!

Kommentarer

Postat av: jeanette

Publicerad 2011-12-11 16:14:39

Skönt att höra att ni haft en bra dag med lyckad utflykt. Vädret verkade också vara på er sida- inget dis i sikte! Ibland är det skönt att lägga en extra krona på bekvämlighet som egen chaufför. Vi ser framemot att se morgondagens utflykter. Kramar på er!!

Postat av: Karin

Publicerad 2011-12-11 17:52:37

Vilken dag ni haft! Det är ett minne för livet.

Kramisar :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela