Ingen torr rubrik här inte

Publicerad 2011-12-12 18:17:41 i Indien,

Jahaja, nu är vi i detta stadiet igen. Dags för ännu en utvärdering (yes, vi vet fortfarande att det låter torrt). Känns som om det inte alls var länge sen vi låg på precis samma sätt framför datorn och tänkte igenom de senaste 5 veckorna av våra liv. Men here we go!

BÄST med Indien:
- Palolem. Vilken underbar plats. Bästa i Goa och antagligen bästa i Indien med.
- Maten. Under dessa 5 veckor har vi inte fått in någonting som varit oätbart. Det är snarare så att allt varit helt sjuktunderbartfantastisktjättegott.
- Taj Mahal. Så värt ett besök. Mäktigt.
- Ölen och drinkarna. Indiens egna öl, Kingfisher, är riktigt gott. Drinkarna, framför allt banana daiquiry, är mumsiga. Om de inte innehåller för mycket sprit d.v.s.
- Naanbröd. Det är gudomligt gott. Alla former och smaker. Amazing.
- Färgerna. Allt här är så färgglatt och fint jämfört med gråa och neutrala Sverige. Husen, kläderna, inredningen. Mycket roligare!
- Färsk frukt. Allt frukt är mycket sötare och godare än hemma.
- Billigt. Trots att du alltid blir lurad är det riktigt billigt.
- Solsäkert. Det har, under dessa 5 veckor, regnat i sammanlagt 3 minuter under en sen kväll i Panjim. Dock är ju vädret inte likadant i hela Indien. Det är ca 10 graders skillnad bara mellan Goa och Delhi. Dessutom hörde vi av en gubbe att i novermber förra året regnade det rejält!

SÄMST med Indien:
- De lurar en alltid. Det kvittar vad det gäller, du är turist. Du får alltid betala överpris.
- Påstridiga "hjälpsamma" indier. Allra värst här i Delhi. Här är det riktigt jobbigt, i Goa är det en helt annan sak. Här får man en obehagskänsla, i Goa brydde man sig inte.
- Magsjuka. Behöver vi säga mer?
- Kossorna. De får gärna finnas och gå runt och såhär så länge de håller sig på avstånd. Speciellt på stranden är det drygt/småäckligt när de kommer och slemmar på ens handduk i jakt på mat.
- Allt hemskt man får se utan att välja det själva. T.ex. små barn som går runt mitt på motorvägen och säljer diverse saker trots att de knappt når upp till bilrutan.
- Svårt att förstå indiernas engelska dialekt. Citat av Fanny en kväll i Palolem: "Det låter ungefär som när en engelskman försöker prata svenska".

Så... är vi nöjda? JA! Vill vi hit igen? Mja, till Palolem åker vi båda två gärna igen. Men om vi skulle ha vägarna förbi Indien igen hade vi valt en annan del av landet. Landet är så stort och skillnaderna likaså. Om man ska åka till Indien ska man vara beredd på att de har en liten rolig grej för sig ibland. Om man t.ex. frågar hyresvärden om man får stanna någon dag till kan den svara: Okey och samtidigt skaka på huvudet. Man blir något förvirrad! Summa summarum ångrar vi absolut inte att vi åkte hit. Vi är helnöjda och har haft 5 otroligt roliga och upplevelserika veckor i Indien och nu väntar nya i Indonesien!


Fin solnedgång i Palolem.


Exempel på fina färgglada hus.


ÖL.

Kommentarer

Postat av: Marie

Publicerad 2011-12-12 18:58:42

Rolig läsning - som en guidebok på riktigt...Palolem har jag hört många säga vara ett trevligt ställe...Ja, imorgon är det Lucia och jag skall titta på lilla Tyra på dagis - hon sjunger tipptapp och tre gubbar hela kvällen! Ha det nu så bra och god tripp när ni reser till nästa stopp!

Kramis

Postat av: Karin

Publicerad 2011-12-12 19:29:37

Kunde inte låta bli att kommentera...

Mycket rolig o trevlig utvärdering! Fortsatt lycklig resa till Bali.

Kram på er :)

Postat av: Uffe,Adam och Isak

Publicerad 2011-12-12 19:58:38

Efter detta lärorika inlägg om det bästa och sämsta med Indien ber vi att få uppdatera er kunskap om gamla goda Österlen.

Det sämsta med Gladsax: Här är inget att göra.

Det bästa med Gladsax: Man slipper göra något.

fortsatt trevlig semester.

Postat av: jeanette

Publicerad 2011-12-12 22:09:29

Vilka minnen att ha med sig i baggaget i livet! Är glad att ni verkar nöjda trots allt elände med onda magar och baciller.Ett nöje att läsa o se efter 1 timmes flygförsening till Oslo. Kram o natti!

Postat av: Robin

Publicerad 2011-12-15 10:24:10

Shit! Vad ni har rest runt mycket nu känns det som, helt fantastiskt ju :) Vill också partaja i Indien!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela